2 Dakika Kural için yangın kapısı

Wiki Article

Yangın eminği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin elan koca evetğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın bapsı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini de tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin olanaksız olmasına münasebet olacaktır.

Yapı karınlerinde içki yahut mühür kasa olan elan ferah ve kullanışlı yangın bapları yeğleme edilebilir.

Yangın kapısı nedir ve ne emeke yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini temin etmek bağırsakin kullanılan bir kapıdır.

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Baplarını en birinci sınıf malzemeleri kullanarak dileme edilen binada yapım edip, montaj ve onarma vetirelerinde muktezi mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde de ağırlık alıyoruz.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki madde ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Turfa yapılarda çatı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni kuruluşlarda (ekol, tuzakışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Bu sebeple bina süresince herhangi bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı muteber şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana geçişini önler. Daha detaylı ele hileındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu baplar haricen açılamaz. Bu gidişat arakçılık vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Yangın Kapısı Kilidi kapının tabiatıyla kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve esrarın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı kesifı disiplinya kapanmaktadır.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması esenlanabilir.

Yangın yönetmeliğinde deyiş edildiği üzere bapların kendiliğinden Yangın Merdiveni Kapısı kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) asliye amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide örgülmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki yaman, yangın, tül vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu menfi koşulların öteki katlara geçişini engellemek yahut olabilir olduğu kadar geciktirmektir.

Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar olağan kapı yangın kapısı kolu kadar olur.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page